YATAK YIKAMA
Yataklar Neden ve Nasıl Kirlenir?
 
Günümüzün yarısını uyuyarak, yatağımızda geçiririz.Bu zaman zarfında vücudumuzun biyolojik özelliği olarak deri ve bazen de kıllarımız yatağa dökülür.Ve tabi ki bir diğer biyolojik özelliğimiz de vücudumuzun sürekli terlemesidir.Bu da yatakta nem oluşmasını sağlar.Peki tüm bu olanlar yatakta ne gibi durum oluşturur?
 
Hepimizin doğru bildiği bir yanlış var! Peki nedir bu? yatağımızın zamanla sarardığı hepimizce bilinen bir gerçek.Ve bunu vücudumuzun terinden olduğu ve bu nedenle sarardığını düşünürüz.Ancak bu biraz eksik birazda yanlış bir bilgi, sadece terimiz değil, deri döküntümüz ve kıllarda yatağımızın sararmasına neden oluyor. 
 
Ama gerçek şu ki, yatağı sarartan bunlar değil, bunlarla beslenen (deri döküntüsü, kıl, toz) ve uygun ortam (ter, nem) bulan MAYTLAR! Aslında maytların kendisi de değil, bunların dışkılarıdır yatağımızı sarartan! Bir mayt bir günde vücut kütlesinin 30 katı kadar dışkı bırakır.Bir yandan da bunların sayıları hızla artmaya başlar.
 
Bizler her ne kadar yatağımızın çarşaflarını günlük olarak dahi değiştirsek, yatağın içine geçen az da olsa maytlar burada yuvalanır, çoğalır ve dışkı bırakmaya başlar.Yatağın içi zamanla kir ve bakteri yuvasına döner.Bir çoğumuzun denediği şey ve müşterilerimizde çokça karşılaştığımız durum, yatağı sileyim derken daha berbat olması, kuruduktan sonra dalga dalga sarı renklerin oluşması.
 
Bunun nedeni, biz fark etmeden içeriden kirlenen yatağımızın kiri dışarı kusmasıdır.MAYTLAR ve bunların dışkıları bize ne gibi zarar verir? Bunun cevabı kişiden kişiye değişir.Kimimizde kaşıntı, özellikle astım, bronşit gibi rahatsızlıkları olanlar da gece sabaha karşı nefes daralması,öksürük gibi sağlık sorunları oluşabilir.